Schoenen: Om de Nordic Walking Techniek goed uit te kunnen oefenen, kunt u het beste een lage wandelschoen dragen. Een lage wandelschoen geeft uw enkel de ruimte om uw voet, tijdens het walken, goed af te kunnen wikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat u een lage schoen kiest, die echt geschikt is voor Nordic Walking; te weten een schoen met een hoge afwikkeling. Een goede Sportwinkel kan u hier in adviseren.

Nordic Walking Stokken (Poles): Sporthuis Winsum, kan de stokken voor u bestellen, die u wenst.

Kleding: Naar mate u meer gaat Nordic Walken, merkt u, dat u ook kleding wenst te dragen die goed ademt, en als u erg transpireert, vindt u het prettig dat uw kleding niet nat en koud gaat aanvoelen. Er is zomer en winter sportkleding.

In de zomer: Tijdens het Nordic Walken wenst u, in de zomer, kleding te dragen, die goed ademt en prettig blijft aanvoelen op uw lichaam, ondanks uw transpiratie. Daarnaast is in de zomer een dun, winddicht wandeljasje, over uw hemdje/shirtje gewenst. Een aangesloten zomer wandelbroek is prettig. Een korte broek of afritsbroek is ook een prima keuze.

In de winter: Ook in de winter is goed ademende kleding van groot belang. U kunt nu kiezen voor een thermohemd, met ademend shirt erover en een dikker wandeljasje met windstopper. Een aangesloten winter wandelbroek is bijzonder prettig, u kunt ook een dikkere trainingsbroek dragen.

Voor Nordic Walking poles, functionele schoenen, kleding en onderkleding kunt u terecht bij Sporthuis Winsum. www.sporthuiswinsum.nl