Cursus: Nordic Walking de Marne verzorgt regelmatig een Techniekcursus Nordic Walking voor beginners. De cursus is opgebouwd uit 6 lessen van 1 uur. Voor de cursus hoeft u, zelf, nog geen Nordic Walking Stokken (poles) aan te schaffen. Nordic Walking de Marne stelt, tijdens de cursus, de stokken beschikbaar. Tijdens de cursus wordt de mogelijkheid geboden om verschillende stokken uit te proberen.

Clinic: Nordic Walking de Marne verzorgt, voor groepen, op afspraak, regelmatig een éénmalige les van 1 1/2 uur, te weten een clinic. Tijdens de clinic stelt Nordic Walking de Marne de stokken (poles) beschikbaar. De Clinic wordt in het natuurgebied Lauwersoog gegeven, of in overleg, op een andere locatie. Aan een clinic kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Stokken: Tijdens de cursus krijgt u informatie, waar u op dient te letten, als u zelf stokken (poles) gaat aanschaffen.

Opfrisles: Tevens wordt regelmatig een Opfrisles gegeven.
Voor de Opfrisles kunt u zich aanmelden, nadat u een Techniekcursus hebt gevolgd. Een Opfrisles bestaat telkens uit 1 les, waar u zich voor kunt aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 5) wordt de les gegeven. Tijdens de Opfrisles wordt weer volop aandacht aan de techniek besteed, in combinatie met een leuke wandelroute van
ongeveer 1 á 1 ½ uur.

Locatie: De cursussen worden gegeven in het Lauwersmeergebied, in Leens, of in overleg op een andere locatie.

Omgeving: Het Lauwersmeergebied is een prachtig uitgestrekt natuurgebied, in de Gemeente De Marne. Dit mooie natuurgebied, met het dorp, en de haven, Lauwersoog, is te vinden in het Noordwesten van de provincie Groningen. Hier kunt u volop genieten van rust, ruimte, natuur, prachtige luchten en mooie vergezichten. Dit gebied grenst aan de voet van de Waddenzeedijk, en ten zuidwesten van dit gebied ligt het prachtige Lauwersmeer. Tijdens het Nordic Walken kunt u van dit mooie, gevarieerde landschap genieten. In dit landschap zijn veel mooi aangelegde wandelpaden en fietspaden, die zich bijzonder goed lenen voor een prachtige Nordic Walking tocht. Daarnaast lopen er vele rustige binnenwegen door de Gemeente De Marne, waar u ook prachtige Nordic Walking tochtjes kunt maken.

Route Locatie:
1.) Lauwersoog, Nieuw Robbengat
N361 -> Afslag Nieuw Robbengat -> op T-Splitsing Links -> langs de Strandweg zijn nieuwe parkeerplaatsen (schelpen) Hier kunt u parkeren.

2.) Leens -> Verhildersum op de grote parkeerplaats. N361 afslag Verhildersum.

Instructrice: Janneke van der Vis, Nordic Walking Instructrice
Aangesloten bij Nordic Sports Organisation NSO

nordic-walking-demarne